Κορωνοϊός: Ακόμη και η ήπια νόσος οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2 – Έρευνα απαντά

Κορωνοϊός: Ακόμη και η ήπια νόσος οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2 – Έρευνα απαντά

Ακόμη και η ήπια νόσηση με κορωνοϊό μπορεί να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ασθενείς. Διαβάστε τι έδειξε ανάλυση του ιατρικού ιστορικού ατόμων με COVID-19 σχετικά με την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

220315203635_covid_diabetes
Ένα ακόμη σκληρό μεταλοιμώδες σημάδι του κορωνοϊού στην υγεία επισημαίνει έρευνα που δημοσιεύεται στο Diabetologia της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης τoυ Σακχαρώδη Διαβήτη (EASD), σύμφωνα με την οποία ασθενείς που νόσησαν με ήπια COVID-19 κινδυνεύουν να εκδηλώσουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2).

Παλαιότερες μελέτες έχουν αναδείξει πιθανές εξηγήσεις της σύνδεσης της COVID-19 με τον ΣΔ2 και την αντίσταση στην ινσουλίνη. Κάποιες έχουν επισημάνει τον ρόλο της φλεγμονής που πυροδοτεί η λοίμωξη με τον SARS-CoV‑2 και η οποία έχει αποδειχθεί θανατηφόρα ή επιβλαβής τουλάχιστον για τα β-κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, με αποτέλεσμα την οξεία υπεργλυκαιμία. Άλλες αποδίδουν τη συνάφεια στη μεγαλύτερη αντίσταση στην ινσουλίνη που παρατηρείται σε ιστούς ασθενών με COVID-19 εξαιτίας της φλεγμονώδους αντίδρασης ενώ κάποιες καταλήγουν πως ο καθιστικός τρόπος ζωής από τα συνεχή lockdown διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης