Πίεση: Οι πρωτεΐνες που μας γλιτώνουν κατά 66% από την υπέρταση

Πίεση: Οι πρωτεΐνες που μας γλιτώνουν κατά 66% από την υπέρταση

Η έξυπνη κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να μας γλιτώσει από την υπέρταση σύμφωνα με νέα κινεζική μελέτη, με την προϋπόθεση όμως πως λαμβάνεται στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής και από μεγάλη ποικιλία τροφίμων

200831155155_blood-pressure-1280x720
Σε ένα βασικό μακροθρεπτικό συστατικό κρύβεται η λύση στο πρόβλημα της υπέρτασης, ενός από τους βασικούς παράγοντες καρδιαγγειακής νόσου που αν δεν αντιμετωπιστεί προετοιμάζει το έδαφος για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα προβλήματα στην υγεία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο Hypertension της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA), η πρόσληψη πρωτεΐνης από μεγάλη ποικιλία τροφίμων επί τη βάσει μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης και να αποτελέσει έτσι ένα εύκολα προσβάσιμο και αποτελεσματικό όπλο για την πρόληψη και αντιμετώπισή της, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο συγγραφέας της μελέτης Xianhui Qin, M.D., από το Εθνικό Κέντρο Κλινικής Έρευνας για τη Νεφρική Νόσο στο Νοσοκομείο Nanfang του Πανεπιστημίου Southern Medical στην Κίνα.

Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένη η σύνδεση των φτωχών διατροφικών μοτίβων με αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα από καρδιαγγειακή νόσο. Μόλις πέρυσι, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της καρδιαγγειακής υγείας του πληθυσμού, η AHA εξέδωσε διατροφικό οδηγό ο οποίους συνιστούσε την κατανάλωση υγιών τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικής προέλευσης κατ΄εξοχήν και έπειτα θαλασσινά και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά καθώς και άπαχα ή μη επεξεργασμένα κρέατα και πουλερικά.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης