Γονιμότητα: Η τοξική απειλή που εξουδετερώνει τα σπερματοζωάρια

Γονιμότητα: Η τοξική απειλή που εξουδετερώνει τα σπερματοζωάρια

Ένας επικίνδυνος παράγοντας που έχει κατηγορηθεί για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία, αποδεικνύεται επιβαρυντικός και για τη γονιμότητα. Διαβάστε για την απειλή που αφορά τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων

220218172941_air_pollution_couple
«Η αγάπη πλανάται στον αέρα, αλλά ο αέρας είναι επικίνδυνα μολυσμένος», έχει δηλώσει ο Ινδός Ακαδημαϊκός Amit Abraham και, καθώς φαίνεται, η φράση του αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα μετά τα ευρήματα ερευνητών από την Κίνα. Συγκεκριμένα, μετά τη σύνδεση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με νευροεκφυλιστικές νόσους, εγκεφαλικά επεισόδια, αυξημένες λοιμώξειςCOVID-19 καθώς μισό εκατομμύριο βρεφικούς θανάτους, μια ακόμη μελέτη αναδεικνύει τις επιπτώσεις της στην ανδρική γονιμότητα.

Σύμφωνα με την επιστημονική δημοσίευση στο JAMA Network Open, υπάρχει μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κινητικότητας σπερματοζωαρίων. Αυτό ανέδειξε η εξέταση των στοιχείων 34.000 αρρένων κατοίκων από 130 πόλεις της Κίνας, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι η διαβίωση σε περιοχές με έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να στοιχίσει το 52% της κινητικότητας σπέρματος.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης