Το πασίγνωστο μέταλλο που δυναμώνει την άμυνα και μάχεται τον καρκίνο – Ποιες τροφές το περιέχουν

Το πασίγνωστο μέταλλο που δυναμώνει την άμυνα και μάχεται τον καρκίνο – Ποιες τροφές το περιέχουν

Οι περισσότεροι το γνωρίζουν ως συμπλήρωμα που καταπολεμά τις κράμπες και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Πρόσφατη έρευνα ωστόσο αναδεινύει μια ακόμη κορυφαία δράση του μαγνησίου που το καθιστά πολύτιμο για τον οργανισμό μας

220120135610_happy-news-1280x720
Το μαγνήσιο είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της διατροφής, απαραίτητο για τη λειτουργία εκατοντάδων ενζύμων στον οργανισμό και σημαντικό για την ομαλή νευρική και μυική λειτουργία. Πρόσφατη έρευνα αναδεικνύει την αντικαρκινική δράση του μαγνησίου προσδίδοντάς του έναν ακόμη σημαντικό ρόλο στη θωράκιση του οργανισμού.

Τα επίπεδα του μαγνησίου στο αίμα είναι ένας πολύ καθοριστικός παράγοντας για την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αντιστέκεται και να αντιμετωπίζει τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη που δημοσίευσαν στο Cell ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας, σε μία διεπιστημονική μελέτη με το Πανεπιστήμιο του Cambridge στην οποία τονίστηκε πως τα Τ κύτταρα χρειάζονται αρκετή ποσότητα μαγνησίου για να λειτουργούν αποτελεσματικά.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης