Μάθετε τα πάντα για τη συχνότερη χειρουργική επέμβαση παγκοσμίως

Μάθετε τα πάντα για τη συχνότερη χειρουργική επέμβαση παγκοσμίως

Για την επέμβαση καταρράκτη, τη συχνότερη χειρουργική επέμβαση που γίνεται στο ανθρώπινο σώμα παγκοσμίως -1% του γενικού πληθυσμού υποβάλλεται σε χειρουργείο καταρράκτη ετησίως - μιλάει στο ygeiamou ο κύριος Βασίλειος Φ. Διακονής, Διευθυντής Προσθίου ημιμορίου - Χειρουργός Οφθαλμίατρος Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital

220117132001_eyes
Ένα από τα πιο συχνά ζητήματα των οφθαλμών κατά την τρίτη (κυρίως) ηλικία είναι ο καταρράκτης. Ο καταρράκτης είναι μια νόσος που ενώ θεραπεύεται με μια απλή επέμβαση δεν τυχαίνει πάντα της δέουσας αντιμετώπισης, γιατί αφενός μπορεί να μη γίνει αντιληπτός από το πάσχον άτομο και αφετέρου, ακόμα και όταν γίνεται αντιληπτός, δεν λαμβάνεται άμεσα απόφαση για τη θεραπεία του, καθώς υπάρχει μια πεποίθηση ότι αυτός πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο συγκεκριμένο στάδιό του (να είναι «ώριμος») για να χειρουργηθεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι από τη στιγμή που θα τεθεί η διάγνωση ο καταρράκτης πρέπει να χειρουργηθεί για να αποκατασταθεί η όραση του πάσχοντος ατόμου.

Πώς λειτουργεί ο οφθαλμός
Προτού αναλύσουμε τη νόσο του καταρράκτη, τις επιπτώσεις που επιφέρει στην όραση, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής της, θα δοθούν ορισμένες πληροφορίες για τον φυσιολογικό οφθαλμό.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης