Πολλαπλή Σκλήρυνση: Η εξέταση που υπόσχεται ταχύτερη διάγνωση

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Η εξέταση που υπόσχεται ταχύτερη διάγνωση

Μια νέα τεχνική μαγνητικής τομογραφίας υπόσχεται την πρώιμη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης, ενδεχομένως πριν τον εντοπισμό των απομυελινωτικών βλαβών - ένδειξη προχωρημένης νόσου -, συμβάλλοντας έτσι στην έγκαιρη διάγνωση μιας νόσου που «χτυπάει» τους ανθρώπους παραγωγικής και αναπαραγωγικής ηλικίας

220110191913_MRI-1280x720
Ερευνητές στην Αυστρία υποστηρίζουν πως μία νέα τεχνική μαγνητικής τομογραφίας μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση.

Η πολλαπλή σκλήρυνση εμφανίζει τα τελευταία χρόνια έξαρση. Aποτελεί τη συνηθέστερη απομυελινωτική νόσο του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), η οποία προσβάλλει ασθενείς κάθε ηλικίας, με αιχμή την παραγωγική ηλικία των 30 ετών. Είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική και φλεγμονώδης απομυελινωτική πάθηση αυτοάνοσης αρχής, αλλά και πολυπαραγοντική, με απρόβλεπτη έναρξη αλλά και πορεία. Η νόσος δεν ιάται και προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος αποκατάστασης της αναπηρίας. Ωστόσο τα θεραπευτικά όπλα διαρκώς πληθαίνουν καθώς και οι τεχνικές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης