Έχετε χάσει τον ύπνο σας με την Omicron; Top tips για να νικήσετε την αϋπνία

Έχετε χάσει τον ύπνο σας με την Omicron; Top tips για να νικήσετε την αϋπνία

Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας και ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί μια από τις πτυχές της ζωής μας που αναστατώθηκαν περισσότερο. Δείτε ποιοι ταλαιπωρούνται περισσότερο από διαταραχές ύπνου και πώς μπορούν να τις ξεπεράσουν

210309175714_brygmos_dontia_sleep
Εάν η πανδημία έχει γίνει η αιτία να χάσετε τον ύπνο σας, σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόποι να κατανικήσετε τις διαταραχές ύπνου που προκαλεί η ανησυχία για τον κορωνοϊό.

Πάνω από ένας στους δυο αμερικανούς (56%) έχουν αυτό που οι ειδικοί έχουν ήδη βαφτίσει covid-somnia δηλαδή διαταραχές ύπνου που οφείλονται στην ανησυχία για την πανδημία.

Στις διαταραχές αυτές περιλαμβάνονται για το 57% των πασχόντων η δυσκολία έλευσης του ύπνου ή οι αφυπνίσεις μέσα στη νύχτα. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσαν μικρότερη διάρκεια ύπνου, το45% χειρότερη ποιότητα ύπνου και το 36% ενοχλητικά όνειρα. Η σχετική έρευνα διενεργήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Υπνου (AASM).

Οι λόγοι που μας κρατούν ξύπνιους την νύχτα είναι πολλοί σύμφωνα με τους ειδικούς: φόβοι για την πανδημία, για τους αγαπημένους μας, οικονομικές ανησυχίες καθώς και η απομόνωση και μειωμένη κοινωνικοποίηση.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης