Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το Νο1 τρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το Νο1 τρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο

Η διατροφή που περιέχει δαμάσκηνα μπορεί να δράσει ευεργετικά στα βακτήρια του εντέρου συμβάλλοντας σε μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου

210921124144_entero-1280x720
Σε πολύτιμο τρόφιμο που αγαπά το έντερο και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου αναδεικνύονται τα αγαπημένα μας αποξηραμένα δαμάσκηνα.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι ένα φρούτο που βάσει ερευνητικών δεδομένων φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, με βάση την υψηλή περιεκτικότητά τους σε διαιτητικές ίνες και πολυφαινολικές ουσίες.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrition and Cancer και η οποία πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι η πλούσια σε δαμάσκηνα διατροφή συσχετίστηκε με τη μείωση δεικτών κινδύνου για την εμφάνιση προκαρκινικών αλλοιώσεων στο παχύ έντερο.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης