Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο: Ο απρόσμενος παράγοντας που κάνει ηπιότερα τα συμπτώματα

Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο: Ο απρόσμενος παράγοντας που κάνει ηπιότερα τα συμπτώματα

Mπορεί ο τόπος που διαμένουμε να επηρεάσει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου; Κι όμως γίνεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης που υποδεικνύει ποιες είναι οι τυχερές γυναίκες που εμφανίζουν ηπιότερα συμπτώματα πριν την έλευση της περιόδου τους

211206201338_pms__1_
Μεταπτώσεις της διάθεσης, λιγούρες, φούσκωμα, άγχος, αίσθημα κόπωσης, σπυράκια και διαταραχές στον ύπνο και στη λίμπιντο είναι μόλις μερικά από τα συμπτώματα που βιώνουν αρκετές γυναίκες πριν την έλευση της περιόδου, γνωστό και ως προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Ορισμένες όμως γυναίκες φαίνεται ότι βιώνουν σε μικρότερο βαθμό αυτές τις αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, μια διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι όσες γυναίκες κατοικούν σε μέρη με περισσότερο πράσινο, εμφανίζουν ηπιότερα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environment International, η ομάδα συμπεριέλαβε περισσότερες από χίλιες γυναίκες ηλικίας 18 εώς 49 ετών που ζούσαν στη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Στη νεότερη αυτή έρευνα, οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν το ρόλο που παίζει το περιβάλλον στην επιδείνωση των συμπτωμάτων, σημειώνοντας ότι παλιότερες αντίστοιχες μελέτες έχουν καταλήξει ότι η μείωση των επιπέδων του στρες μπορεί να συμβάλλει θετικά. Επισημαίνουν μάλιστα ότι άλλες προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ζωή κοντά σε χώρους πρασίνου, όπως μεγάλοι κήποι ή πάρκα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης