Αντιγήρανση: Μπορεί μια δίαιτα να γυρίσει τον χρόνο; Έρευνα απαντά

Αντιγήρανση: Μπορεί μια δίαιτα να γυρίσει τον χρόνο; Έρευνα απαντά

Συνήθως η πρώτη μας σκέψη όταν ακούμε για αντιγήρανση είναι οι κρέμες που υπόσχονται θαύματα. Μυστικό αντιγήρανσης όμως θεωρούνται και ορισμένα τρόφιμα ή ορισμένοι τύποι διατροφής. Πόσο όμως ισχύει κάτι τέτοιο; Διαβάστε τι διαπίστωσαν οι ερευνητές μετά από ανασκόπηση ερευνών

211130143349_lifespan
Μια μικρή ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας Pennington πραγματοποίησαν μια ανασκόπηση ερευνητικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αντιγηραντικών διατροφών και αυτό που διαπίστωσαν μάλλον δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη: οι δίαιτες αυτές τελικά δεν προσφέρουν καμία αντιγηραντική ιδιότητα. Στην εργασία τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, η ομάδα περιγράφει τα ευρήματά της, καταρρίπτοντας ορισμένους από τους μύθους που ανακάλυψαν.

Οι αντιγηραντικές δίαιτες, οι μεμονωμένες τροφές και διάφορα συμπληρώματα διατροφής έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια, όμως οι σχετικές έρευνες και τα πειράματα έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα, με πολύ μικρότερο ερευνητικό υλικό να αφορά δοκιμές σε ανθρώπους. Στην ανασκόπησή τους μάλιστα επιχείρησαν να διαπιστώσουν ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που έχουν διερευνηθεί και σε ποια αποτελέσματα έχουν καταλήξει οι προηγούμενες ερευνητικές εργασίες.

Aρχικά, οι ερευνητές σημειώνουν ότι υπάρχουν ερευνητικές ενδείξεις που υποστηρίζουν ότι οι δίαιτες που βασίζονται στον περιορισμό των θερμίδων μπορούν να παρατείνουν το προσδόκιμο της ζωής σε πειραματόζωα όπως τα ποντίκια επειδή ενδεχομένως η καύση των θερμίδων συνδέεται με το μεταβολικό ρολόι, χωρίς όμως να υπάρχει επαλήθευση αυτού του πορίσματος σε ανθρώπους.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης