Αυτή η βιταμίνη είναι πολύτιμη για την καρδιά – Δεν είναι αυτή που φαντάζεστε

Αυτή η βιταμίνη είναι πολύτιμη για την καρδιά – Δεν είναι αυτή που φαντάζεστε

Πρόκειται για μια βιταμίνη που έχει συνδεθεί τόσο με τον ήλιο, όσο και με την ενδυνάμωση των οστών. Φαίνεται όμως ότι η βιταμίνη D γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου παίζει κρίσιμο ρόλο και στην καρδιά μας. Τι αποκαλύπτει η έρευνα

211104145748_woman_smile-1280x720
Η έκθεση στον ήλιο βοηθά τον οργανισμό να συνθέσει την πολύτιμη για το οστά βιταμίνη D. Όταν όμως τα επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης στον οργανισμό είναι χαμηλά δεν κινδυνεύουν μόνο τα οστά, αλλα και η υγεία της καρδιάς σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο European Heart Journal.

Στην πρώτη έρευνα αυτού του είδους οι ερευνητές από το Αυστραλιανό Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας UniSA το οποίο ανήκει στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία της Νοτίου Αυστραλίας (SAHMRI) εντόπισαν γονιδιακές αποδείξεις του ρόλου της ανεπάρκειας βιταμίνης D στην πρόκληση καρδιαγγειακών νόσων.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν καρδιαγγειακές νόσους και υπέρταση συγκριτικά με όσους έχουν φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D. Για τους συμμετέχοντες με τις μικρότερες συγκεντρώσεις της εν λόγω βιταμίνης ο καρδιαγγειακός κίνδυνος ήταν παραπάνω από διπλάσιος συγκριτικά με όσους είχαν φυσιολογικές συγκεντρώσεις.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης