Η χειμωνιάτικη ρίζα που θωρακίζει το ανοσοποιητικό και βοηθά την πέψη

Η χειμωνιάτικη ρίζα που θωρακίζει το ανοσοποιητικό και βοηθά την πέψη

Έχει μεσογειακή καταγωγή, πολλές φορές συγχέεται με το σέλινο όμως πιο πολύ θα λέγαμε ότι μοιάζει με... πατάτα! Εάν δε γνωρίζετε πολλά για τη σελινόριζα, ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

211202142935_selinoriza
Η σελινόριζα, προερχόμενη από την ίδια οικογένεια με τα καρότα, μπορεί να έχει περίεργη εμφάνιση, όμως σίγουρα κερδίζει σε γεύση και διατροφική αξία. Ίσως ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά της είναι η αλλόκοτη εμφάνισή της, καθώς έχει λεία και λευκή σάρκα σαν αυτή της πατάτας, απ’έξω όμως έχει ιδιαίτερα τραχιά επιφάνεια.

Όσον αφορά τα διατροφικά της χαρακτηριστικά, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες – μόλις 42 θερμίδες ανά 100γρ – ενώ μπορεί να καταναλωθεί ωμή και μαγειρεμένη. Περιέχει φυτικές ίνες καθώς και πολλές σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και μέταλλα, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο και ο ψευδάργυρος.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τρεις από τις πιο σημαντικές συμβολές της σελινόριζας στην υγεία μας.

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

H σελινόριζα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, θωρακίζοντας έτσι τα υγιή κύτταρα. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουν από πολλές παθήσεις, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο και νόσο Αλτσχάιμερ. Συγκαταλέγεται επίσης στα αντιγηραντικά φυτά.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης