Η ευχάριστη δραστηριότητα που σώζει 200.000 ζωές ετησίως

Η ευχάριστη δραστηριότητα που σώζει 200.000 ζωές ετησίως

Εάν η καραντίνα δεν υπήρξε μια καλή αφορμή για να πάρετε τους δρόμους καβάλα σε ένα ποδήλατο, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε τώρα. Η ποδηλασία μέσα στην πόλη μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία μας, συμβάλλοντας στην επέκταση του προσδόκιμου ζωής

211202131729_podilato
Το ποδήλατο μπορεί να μην ακούγεται το ιδανικότερο μέσο για να χρησιμοποιήσει κάποιος μέσα στις μεγάλες πόλεις, όπως είναι για παράδειγμα η Αθήνα, εάν όμως το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, μπορεί να αποτρέψει χιλιάδες πρόωρους θανάτους. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και νέα έρευνα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, υπολογίζοντας για πρώτη φορά όλα τα οφέλη της ποδηλασίας στην πόλη για την υγεία σε 17 χώρες.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, 205.424 πρόωροι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί κάθε χρόνο, εάν κάθε χώρα μπορούσε να υποστηρίξει με ειδικές δομές και πολιτικές την ποδηλασία μέσα στην πόλη. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Environmental Health Perspectives και μοντελοποίησε τα οφέλη από την προώθηση της ποδηλασίας στην πόλη έως το 2050, σε περίπτωση που το 100% των μετακινήσεων πραγματοποιηθούν με το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης