Μετάλλαξη Omicron: Πότε «φρενάρει» την ταξιδιωτική ασφάλιση

Μετάλλαξη Omicron: Πότε «φρενάρει» την ταξιδιωτική ασφάλιση

Με αφορμή τη μετάλλαξη Omicron και τους περιορισμούς πτήσεων από χώρες της αφρικανικής ηπείρου, εξετάζουμε τις περιπτώσεις για τις οποίες μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την κάλυψη ενός ταξιδιού

211129142013_asfalisi_taksidi
Σε «πονοκέφαλο» για τους επιστήμονες και τις κυβερνήσεις κρατών απ΄όλα τα μήκη του πλανήτη εξελίσσεται η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ονόμασε ”Omicron”, το παλαιότερο στέλεχος της οποίας εντοπίστηκε στην Μποτσουάνα.

Επ’ αφορμή των περιορισμών που επιβάλλουν διάφορες χώρες στις πτήσεις από χώρες της Αφρικής, ας ανατρέψουμε στους λόγους για τους οποίους μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ρίξει «πόρτα» στο αίτημα για ταξιδιωτική ασφάλιση από ενδιαφερόμενους για ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς και όχι μόνο. Διάφορες χώρες της αφρικανικής ηπείρου άλλωστε πληρούν τις… ακατάλληλες προϋποθέσεις για μια ταξιδιωτική κάλυψη από αυτόνομο ασφαλιστικό συμβόλαιο ή συμπληρωματική παροχή. Μάλιστα, σε πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης στην αγορά συναντάται η εξαίρεση από καλύψεις για «μη οργανωμένα χερσαία ταξίδια στην ενδοΑσία ή την ενδο-Αφρική (εκτός από τρένο)».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης