Έξτρα ωφέλιμα αλλά και αποκρουστικά τρόφιμα – Θα τα δοκιμάζατε;

Έξτρα ωφέλιμα αλλά και αποκρουστικά τρόφιμα – Θα τα δοκιμάζατε;

Μπορεί οι περισσότεροι να βρίσκουν αποκρουστική την ιδέα βρώσης εντόμων, οι επιστήμονες, όμως, μάς ενθαρρύνουν να... ξανασκεφτούμε αυτή την προοπτική, λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας – Εσείς τι πιστεύετε;

211025133459_woman-eating-1280x720
Περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ήδη καταναλώνουν έντομα ως συμπλήρωμα στη διατροφή τους, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Η πρακτική αυτή -γνωστή ως εντομοφαγία- μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της επισιτιστικής ασφάλειας για τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη που αναμένεται να φτάσει τα 9,8 δισεκατομμύρια έως το 2050.

Εκτός από την καινοτομία στις γαστριμαργικές εμπνεύσεις των σεφ, όμως, τα έντομα μπορούν να προσφέρουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον άνθρωπο, καθώς το περιεχόμενό τους είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά και μέταλλα. Επίσης, είναι τρόφιμα που ωφελούν την καρδιά.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2021 στο Critical Reviews in Food Science Nutrition ανέφερε ότι τα βρώσιμα έντομα μπορεί να έχουν «πολλά και ανώτερα οφέλη για την υγεία» λόγω των υψηλών επιπέδων βιταμίνης Β12, σιδήρου, ψευδαργύρου, φυτικών ινών, σημαντικών αμινοξέων, ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης