Στρες: Οκτώ τρόποι να «αποσυμπιέσουμε» την ένταση – Δοκιμάστε τους

Στρες: Οκτώ τρόποι να «αποσυμπιέσουμε» την ένταση – Δοκιμάστε τους

Δεν θέλει πολλή φαντασία αλλά ούτε και πολύπλοκες κινήσεις - Η αντιμετώπιση του στρες μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαντάζεστε - Διαβάστε οκτώ λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε ακόμα και όταν αυτό σας φαίνεται βουνό

211018215401_stress-1280x720
Ακούγεται παράδοξο ότι το βιολογικό στρες είναι μια σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη, καθώς μόλις τη δεκαετία του 1950 ο ενδοκρινολόγος Hans Selye το εντόπισε και το κατέγραψε για πρώτη φορά. Τα συμπτώματα του στρες, όμως, υπήρχαν πολύ πριν από αυτό, ωστόσο η δική του εργασία ήταν εκείνη που οδήγησε σε νέες έρευνες που βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το στρες.

Ακούστε μουσική
Αν νιώθετε να «πνίγεστε» εξαιτίας μιας στρεσογόνου κατάστασης, προσπαθήστε να κάνετε ένα διάλειμμα και να ακούσετε λίγη χαλαρωτική μουσική. Η ήρεμη μουσική μπορεί να επιδράσει θετικά σε εγκέφαλο και σώμα, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και την κορτιζόλη, ορμόνη που συνδέεται με το στρες.

Μιλήστε με ένα φίλο
Όταν αισθάνεστε στρεσαρισμένοι, κάνετε ένα διάλειμμα και μιλήστε στο τηλέφωνο με ένα φίλο για όσα σάς προβληματίζουν. Η καλή σχέση με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα είναι σημαντική για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πολύ στρες. Μια καθησυχαστική φωνή από ένα αγαπημένο πρόσωπο έστω και για ένα λεπτό μπορεί να βάλει τα πράγματα σε τάξη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης