Το αντικαρκινικό λαχανικό που βοηθά την πέψη και δυναμώνει την μνήμη

Το αντικαρκινικό λαχανικό που βοηθά την πέψη και δυναμώνει την μνήμη

Έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάθε είδους μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης πολλών ανεπιθύμητων καταστάσεων υγείας – Ποιο είναι το λαχανικό που, με τα θρεπτικά συστατικά που διαθέτει, προστατεύει από πολλές σοβαρές παθήσεις και μάς κρατά υγιείς και εύρωστους

211011162730_kounoupidi-1280x720
Το κουνουπίδι ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών και είναι φυσικά πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες της οικογένειας Β. Παρέχει αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά που προστατεύουν από τον καρκίνο, φυτικές ίνες που ενισχύουν την πέψη και την απώλεια βάρους, χολίνη που είναι απαραίτητη για τη μάθηση και τη μνήμη και πολλά ακόμα συστατικά που είναι σημαντική για την καλή υγεία και σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Πέψη
Το κουνουπίδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, στοιχεία σημαντικά για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, τη διατήρηση της υγείας της πεπτικής οδού και τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές φυτικές ίνες μπορεί, επίσης, να συμβάλουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και της φλεγμονής. Έτσι, η κατανάλωση κουνουπιδιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παθήσεων που σχετίζονται με τη φλεγμονή όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, ο καρκίνος και η παχυσαρκία.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης