Ανδρική υπογονιμότητα: Πώς μπορεί να αναστραφεί ο κίνδυνος από την παιδική ηλικία

190614084205_kid_obese-1280x721

Γαλλική μελέτη δείχνει πώς μπορεί να αποτραπεί ο κίνδυνος της ανδρικής υπογονιμότητας από την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία. Διαβάστε ποιες παρεμβάσεις μπορούν να αναστρεψουν την ανεπιθύμητη έκβαση

Τις σοβαρές επιπτώσεις της παιδικής παχυσαρκίας στην αναπαραγγωγική λειτουργία των ανδρών μπορεί να αναστρέψει η έγκαιρη ρύθμιση του σωματικού τους βάρους, ισχυρίζεται πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Angers της Γαλλάις, που αναδεικνύει μια φυσική μέθοδο για την προφύλαξη της ανδρικής γονιμότητας στην ενήλικη ζωή τους. Σύμφωνα με τα ευρήματά της που δημοσιεύτηκαν στο 59ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, τα θετικά αποτελέσματα μπορούν να εξασφαλιστούν ακόμη και από τη βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Πλάι στις σοβαρές νόσους για τις οποίες η παιδική παχυσαρκία έχει αποδειχθεί σοβαρός παράγοντας κινδύνου όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, έρευνες έχουν προσθέσει και τα προβλήματα γονιμότητας. Επιστημονικά ευρήματα έχουν συσχετίσει τη νόσο με αλλαγές στη λειτουργία των κυττάρων Sertoli από την ηλικία των 12 και των διάμεσων κυττάρων Leydig από τα 14 έτη. Πρόκειται για τα κύτταρα που εμπλέκονται στην εξωκρινή και ενδοκρινή αντίστοιχα εκκριτική λειτουργία των όρχεων, τα μεν πρώτα ενισχύοντας και θρέφοντας τα σπερματοζωάρια, τα δεύτερα συμμετέχοντας με ειδικά ένζυμα στην παραγωγή τεστοστερόνης.

Διαβάστε περισσότερα στο  ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης