Επεξεργασμένο κρέας: Το φυτικό συστατικό που θα ξανακάνει τα λουκάνικα υγιεινά

210922141725_sausage-1280x720

Το εκχύλισμα από ένα ιδιαίτερο φυτό θα μπορούσε, σε συνδυασμό με δενδρολίβανο και πράσινο τσάι να δράσει ως συντηρητικό του επεξεργασμένου κρέατος υποκαθιστώντας έτσι άλλα πιο επιβλαβή πρόσθετα που έχουν συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου του παχέος εντέρου - Δείτε ποιο είναι και πώς λειτουργεί

Το μπέικον μπορεί να επανέλθει στο μενού όσων θέλουν να τρέφονται σωστά, χάρη σε ένα απροσδόκητο στοιχείο: το ιαπωνικό πολυκόμπι. Το φυτό που αναπτύσσεται ταχύτατα και τρομάζει τους ιδιοκτήτες σπιτιών λόγω της ικανότητάς του να εισβάλει σε κήπους και κτίρια, περιέχει μια χημική ουσία που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το νιτρώδες άλας, συντηρητικό που βρίσκεται σε αλλαντικά όπως το μπέικον και τα λουκάνικα.

Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε νιτρώδες άλας συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, οδηγώντας τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Reading να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης