Αυτισμός: Το κατοικίδιο που κάνει τα παιδιά να νιώθουν καλύτερα

Αυτισμός: Το κατοικίδιο που κάνει τα παιδιά να νιώθουν καλύτερα

Όφελος τόσο για τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού όσο και για τα ίδια τα ζώα προσφέρει η προσθήκη ενός νέου τετράποδου μέλους στην οικογένεια – Δείτε ποια ζωάκια τους ταιριάζουν καλύτερα

210915160258_child-boy-cat-autism-1280x720
Πολλοί γονείς παιδιών που έχουν διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού αναρωτιούνται αν μια γάτα θα ταίριαζε ως κατοικίδιο για την οικογένεια. Τώρα, νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Veterinary Science δείχνει ότι τόσο τα παιδιά με αυτισμό όσο και οι ίδιες οι γάτες ωφελούνται όταν συνυπάρχουν σε ένα νοικοκυριό.

Η Gretchen Carlisle, ερευνήτρια επιστήμονας στο Ερευνητικό Κέντρο για την Αλληλεπίδραση Ανθρώπων και Ζώων του Πανεπιστημίου του Missouri, μελέτησε τη δυναμική των κατοικιδίων και από τις δύο πλευρές.

«Είναι σημαντικό να εξετάσουμε όχι μόνο το πώς οι οικογένειες με παιδιά που έχουν διαταραχές του φάσματος του αυτισμού μπορεί να ωφεληθούν από αυτά τα υπέροχα ζώα συντροφιάς, αλλά και το αν η σχέση αυτή είναι αγχωτική για τις γάτες που υιοθετούνται σε έναν νέο και ίσως απρόβλεπτο περιβάλλον. Στη μελέτη μας, βρήκαμε ότι οι γάτες προσαρμόστηκαν καλά στις νέες τους οικογένειες και στρεσάρονταν ολοένα και λιγότερο με την πάροδο του χρόνου», σημειώνει η ειδικός.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης