Καρκίνος Προστάτη: Ο φαρμακευτικός συνδυασμός που παρατείνει τη ζωή

Καρκίνος Προστάτη: Ο φαρμακευτικός συνδυασμός που παρατείνει τη ζωή

Η εντατικοποίηση της υπάρχουσας θεραπείας για τον μεταστατικό και μη καρκίνο του προστάτη μέσω του συνδυασμού της με δύο άλλες διαθέσιμες φαρμακευτικές επιλογές μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου και παράταση του χρόνου ζωής των ασθενών – Ποια είναι τα ελπιδοφόρα ευρήματα των τελευταίων ερευνών

190507121837_prostate_cancer-1280x720
Ένας καινοτόμος συνδυασμός ευρέως χρησιμοποιούμενων φαρμάκων παρατείνει την επιβίωση σε ασθενείς με ορμονοευαίσθητο καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ογκολογίας (ESMO). Οι μελέτες PEACE-1 και STAMPEDE βρήκαν ότι η προσθήκη της οξικής αμπιρατερόνης σε συνδυασμό με πρεδνιζολόνη (AAP) στην τυπική θεραπεία παρέτεινε την επιβίωση σε σύγκριση με την τυπική θεραπεία μόνο.

«Τα ευρήματα έχουν την προοπτική να ενσωματωθούν άμεσα στην καθημερινή πρακτική, καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουμε για την έγκριση ενός νέου φαρμάκου. Τα σαφώς θετικά αποτελέσματα είναι καθησυχαστικά και θα πρέπει να πείσουν ασθενείς και γιατρούς να εντατικοποιήσουν τις θεραπείες σε μεταστατικούς και ιδιαίτερα επικίνδυνους τοπικά προχωρημένους ορμονοευαίσθητους καρκίνους του προστάτη. Εκτιμούμε ότι αυτού του είδους η εντατικοποίηση της θεραπείας θα εφαρμοστεί ως πρότυπο περίθαλψης», ανέφερε η Δρ. Maria De Santis, από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Charité της Γερμανίας, σχολιάζοντας τα ευρήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης