Η αντιφλεγμονώδης διατροφή που προφυλάσσει από τον καρκίνο και τον διαβήτη

Η αντιφλεγμονώδης διατροφή που προφυλάσσει από τον καρκίνο και τον διαβήτη

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι λαοί της Μεσογείου ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτός είναι η διατροφή - Το διατροφικό μοτίβο που ακολουθούν τούς προσφέρει καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία και τούς προστατεύει από αρκετές σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2

190717143706_fruits
Δε θα ήταν η κορυφαία διατροφή επί σειρά δεκαετιών αν δεν ήταν πραγματικά ωφέλιμη για την υγεία. Σε αντίθεση με πολλές άλλες δίαιτες, υπάρχει πληθώρα έγκριτων επιστημονικών μελετών που υποστηρίζουν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής σε διάφορους τομείς της υγείας.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται:

Καρδιακή υγεία
Όπως και η δίαιτα DASH, η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστό πως προστατεύει την καρδιά. Σε μια μεγάλη μελέτη περισσότερων από 30.000 γυναικών βρέθηκε ότι η προσκόλληση στο συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο για μια περίοδο 10 ετών οδηγεί σε χαμηλότερο κίνδυνο εμφραγμάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακής ανεπάρκειας. Σε άλλη μελέτη, οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μετά από μόλις έξι μήνες προσκόλλησης στη μεσογειακή διατροφή.

Οι ερευνητές αποδίδουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα στην αφθονία υγιεινών για την καρδιά θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα τρόφιμα ολικής άλεσης που περιέχονται στη διατροφή αυτή, όπως τα αντιοξειδωτικά από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα δημητριακά ολικής άλεσης και τα υγιεινά ακόρεστα λιπαρά που περιέχονται στο ψάρι, τους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης