Πολλαπλή Σκλήρυνση: Οι λοιμώξεις που αυξάνουν τον κίνδυνο νόσου – Η επικίνδυνη ηλικία

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Οι λοιμώξεις που αυξάνουν τον κίνδυνο νόσου – Η επικίνδυνη ηλικία

Μια νέα μελέτη έρχεται να συνδέσει συγκεκριμένες λοιμώξεις με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πολλαπλής σκλήρυνσης - Για ποιες πρόκειται και πότε είναι το επικίνδυνο διάστημα εκδήλωσής τους

191002192302_teen_girl
Η πολλαπλή σκλήρυνση συνήθως διαγιγνώσκεται μεταξύ 20 και 50 ετών. Συγκεκριμένα γονίδια έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνουν τον ατομικό κίνδυνο νόσησης, χωρίς ωστόσο οι επιστήμονες παρά τις πολυετείς μελέτες να έχουν κατανοήσει πλήρως τι προκαλεί τη νευροεκφυλιστική νόσο.

Έρευνες έχουν στο πρόσφατο παρελθόν συσχετίσει την πολλαπλή σκλήρυνση με την πνευμονία στην εφηβεία.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Brain, ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (UCL) θέλησαν να μελετήσουν κατά πόσο και άλλες λοιμώξεις σχετίζονται με τη νευροεκφυλιστική νόσο. Ωστόσο έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διερεύνηση του συσχετισμού καθώς οι λοιμώξεις πολλές φορές αποτελούν απόρροια της πολλαπλής σκλήρυνσης. Επίσης, επειδή μπορεί να μεσολαβήσουν πέντε με δέκα χρόνια ή και περισσότερα από την απαρχή της νόσου έως την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων (στα οποία περιλαμβάνονται: μούδιασμα, ακαμψία, αστάθεια, προβλήματα όρασης και κόπωση) οι ειδικοί σχεδίασαν ειδικό ερευνητικό πρωτόκολλο για να διασφαλίσουν ότι οι λοιμώξεις είχαν προηγηθεί της έκδηλης πολλαπλής σκλήρυνσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης