«Κόψτε» 250 θερμίδες την ημέρα και δείτε τι κερδίζει η καρδιά σας

«Κόψτε» 250 θερμίδες την ημέρα και δείτε τι κερδίζει η καρδιά σας

Η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο, εάν όμως συνδυαστεί και μια μικρή θερμιδική περικοπή της τάξεως των 250 θερμίδων ημερησίως τα οφέλη για την καρδιά θα είναι ακόμη μεγαλύτερα, διαπίστωσε νέα έρευνα

190920155236_food-1280x720
Σε μεγαλύτερους σε ηλικία ενήλικες με παχυσαρκία ο συνδυασμός της αεροβικής προπόνησης με μια μικρή μείωση της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης οδήγησε σε μεγαλύτερη βελτίωση της αορτικής δυσκαμψίας (ενός σημαντικού δείκτη καρδιαγγειακής υγείας) συγκριτικά με την άσκηση μόνο ή με τον συνδυασμό άσκησης με πιο αυστηρή δίαιτα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Circulation.

Η ευκαμψία των αρτηριών και συγκεκριμένα της αορτής αξιολογήθηκε με μαγνητική τομογραφία καρδιάς εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια Tina E. Brinkley, επίκουρη καθηγήτρια Γεροντολογίας και Γηριατρικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Wake Forest. Ο σκοπός της αξιολογησης ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο η προσθήκη της θερμιδικής μείωσης θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη βελτίωση όσον αφορά την αγγειακή ευκαμψία συγκριτικά με την αεροβική άσκηση μόνο σε μεγαλύτερους σε ηλικία ενήλικες με παχυσαρκία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης