Koρωνοϊός: Οι ευάλωτοι 45αρηδες που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσηση

Koρωνοϊός: Οι ευάλωτοι 45αρηδες που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσηση

Το νεαρό της ηλικίας φαίνεται πως δε σώζει τους συγκεκριμένους ασθενείς, οι οποίοι διατρέχουν εώς και τριπλάσιο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό. Δείτε ποιοι είναι αυτοί οι ευάλωτοι ασθενείς

210730162218_fever
Κανένας δεν μένει αλώβητος απέναντι στον νέο κορωνοϊό με ορισμένους νεότερους ηλικιακά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα να κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσηση. Σύμφωνα με τα νέα ερευνητικά ευρήματα από τους ερευνητές της Mayo Clinic, ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο ή κάποιο καρδιαγγειακό, αιμτολογικό, νευρολογικό ή ενδοκρινικό νόσημα και έχουν ηλικία κάτω των 45 ετών, διατρέχουν εως και τριπλάσιο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό.

«Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της έρευνάς μας είναι το γεγονός ότι σχεδόν κάθε κατηγορία χρόνιων νοσημάτων που εξετάσαμε αύξανε τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό», τόνισε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επιδημιολόγος Jennifer St. Sauver. «Διαπιστώσαμε επίσης ότι ορισμένοι από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου διεφέραν ανάλογα με την ηλικία. Επιπλέον, δημιούργησαν περισσότερες επιπλοκές στους νεότερους ασθενείς παρά στους πιο ηλικιωμένους» συμπληρώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης