Πρώτα φίλοι, μετά εραστές – Πόσο συνηθισμένο είναι αυτό το σενάριο

Πρώτα φίλοι, μετά εραστές – Πόσο συνηθισμένο είναι αυτό το σενάριο

Η μετάβαση από το φιλικό πλαίσιο μιας σχέσης στο ερωτικό μπορεί να φαίνεται σε πολλούς αδύνατη - Μπορεί όλοι να αναζητάμε τον «κεραυνοβόλο έρωτα», τελικά, όμως, η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε έναν κοντινό άνθρωπο που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί...

201230123958_couple-1280x720__1_
Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι μια ερωτική σχέση ξεκινά από το πάθος της πρώτης γνωριμίας, νέα μελέτη δείχνει ότι τα 2/3 των ερωτικών σχέσεων αρχίζουν έπειτα από μακροχρόνιες φιλίες.

Παρόλο που πρόκειται για φαινόμενο που συμβαίνει συχνά, το μονοπάτι που διασχίζει τη διαδρομή από τη φιλία στην ερωτική σχέση έχει παραγνωριστεί έντονα από την επιστήμη, σύμφωνα με τη Δρ. Danu Stinson, επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Victoria του Καναδά.

Η Δρ. Stinson μελετά τις αρχές των σχέσεων εδώ και 20 χρόνια και έχει παρατηρήσει ότι πολλοί από τους κατά καιρούς συμμετέχοντες ανέφεραν ότι είχαν αναπτύξει ερωτικό δεσμό με φίλους που ήξεραν για αρκετό διάστημα. Πραγματοποίησε, λοιπόν, μια εργασία για να το διερευνήσει περαιτέρω. «Είναι πολύ λίγες οι μελέτες που εξετάζουν την αρχή αυτών των σχέσεων με φίλους, παρά τις παρατηρήσεις μας ότι είναι μακράν ο πιο συχνός τρόπος έναρξης μιας σχέσης», σημειώνει η ειδικός.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης