Αρρυθμίες: Το παρεξηγημένο ρόφημα που τελικά (δεν) κάνει την καρδιά να φτερουγίζει

Αρρυθμίες: Το παρεξηγημένο ρόφημα που τελικά (δεν) κάνει την καρδιά να φτερουγίζει

Την ευρύτατα διαδεδομένη άποψη ότι ο καφές σχετίζεται με αρρυθμίες έρχεται να ανατρέψει νέα έρευνα που καταλήγει στο απρόσμενο συμπέρασμα ότι ο καφές όχι μόνο δεν κάνει την καρδιά να φτερουγίζει, αλλά μπορεί και να την ωφελεί!

210720180951_man-coffee-1280x720
Για πολλές δεκαετίες, οι γιατροί συνιστούσαν στους ασθενείς που υποφέρουν από διαταραχές στον καρδιακό ρυθμό να αποφεύγουν τον καφέ, προειδοποιώντας ότι μια δόση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει έντονους καρδιακούς παλμούς.

Μια νέα, μεγάλη μελέτη, όμως, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine βρήκε ότι η πλειοψηφία μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο της πρωινό ή απογευματινό ρόφημα χωρίς άγχος, καθώς η καφεΐνη δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο αρρυθμίας για τους περισσότερους ανθρώπους.

«Δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο για αυτή την ευρεία σύσταση που ορίζει ότι καλό θα είναι να αποφεύγουμε τον καφέ ή τα ροφήματα καφεΐνη. Υπάρχουν κάποια άτομα για τα οποία η καφεΐνη είναι επιβλαβής, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτά τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια», αναφέρει ο Δρ. Gregory Marcus, αναπληρωτής διευθυντής ερευνητικής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της California.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης