Η άσκηση «σώζει» την καρδιά ακόμη και για τους παχουλούς; Έρευνα απαντά

Η άσκηση «σώζει» την καρδιά ακόμη και για τους παχουλούς; Έρευνα απαντά

Για ακόμη μια φορά οι επιστήμονες καλούνται να δώσουν απάντηση στο ερώτημα αν η άσκηση «σώζει»την υγεία και την καρδιά ακόμη και αυτών που έχουν παραπανίσια κιλά. Δείτε την απάντηση

askisi
Μπορεί κάποιος να έχει πλεονάζον βάρος αλλά ταυτόχρονα να έχει καλή φυσική κατάσταση; Να είναι δηλαδή υπέρβαρος αλλά να παραμένει υγιής λόγω της τακτικής άσκησης; Ή όπως προτιμούν να λένε οι αγγλοσάζονες να είναι fit and fat; Στο ερώτημα αυτό δεν υπάρχει απλή απάντηση. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Preventive Cardiology, όμως, αναφέρει ότι η άσκηση δεν μπορεί να αναστρέψει πλήρως τις επιδράσεις που επιφέρει το βάρος στην καρδιακή υγεία.

Η μελέτη περιελάβανε περισσότερους από 527.000 ενηλίκους, σχεδόν το 70% από τους οποίους ήταν άνδρες. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες βάσει του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ): φυσιολογικού βάρους, υπέρβαροι και παχύσαρκοι, καθώς επίσης και βάσει του επιπέδου δραστηριότητας: τακτική άσκηση (το ελάχιστο κριτήριο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας-ΠΟΥ), ανεπαρκής άσκηση (λιγότερο από το ελάχιστο του ΠΟΥ, αλλά κάποια μέτρια έως έντονη φυσική δραστηριότητα κάθε εβδομάδα) και καθόλου άσκηση.
ποτελέσματα έδειξαν μόνο έναν συσχετισμό, αλλά υποδεικνύουν ότι ενώ η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη, οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίζουν να προσέχουν και το πλεονάζον βάρος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης