Αφήνετε άλυτες τις διαφωνίες της ημέρας; Δείτε πώς μπορεί να βλάψει την υγεία σας

Αφήνετε άλυτες τις διαφωνίες της ημέρας; Δείτε πώς μπορεί να βλάψει την υγεία σας

Λογομαχίες και άλλες διαφωνίες δεν πρέπει να γίνονται εκκρεμότητες και να τις πέρνουμε μαζί μας για ύπνο, επισημαίνει νέα μελέτη που εξηγεί πώς αυτές οι καταστάσεις λειτουργούν αρνητικά για την ψυχική και συνολική υγεία μας

210326175151_diafwnia_zeygari_couple
Πώς μπορούν οι άλυτες διαφωνίες να επηρεάσουν την υγεία μας; Την απάντηση στο ερώτημα έδωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, σύμφωνα με τους οποίους τέτοιες υποθέσεις εντείνουν το στρες, παράγοντα με αρνητικό αντίκτυπο για τη συνολική υγεία. Αντιθέτως, η επίλυσή τους μειώνει ή απαλείφει την έντονη συναισθηματική φόρτιση που προκαλούν.

«Η επίλυση των διαφωνιών είναι σημαντική για την καθημερινή μας ευημερία», ανέφερε ο ανώτερος συγγραφέας Robert Stawski, Επίκουρος Καθηγητής στο Κολέγιο Δημόσιας Υγείας και Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Καθημερινοί στρεσογόνοι παράγοντες – ειδικά οι ασήμαντες, μικρές ταλαιπωρίες που αντιμετωπίζουμε στη διάρκεια της ημέρας – ακόμη και αυτοί έχουν μόνιμες επιπτώσεις στη θνησιμότητα, τη γνωστική λειτουργία και καταστάσεις όπως η φλεγμονή», σχολίασε από την πλευρά της η επικεφαλής ερευνήτρια Dakota Witzel, υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα της ανθρώπινης ανάπτυξης και οικογενειακών σπουδών του Πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης