Η ευχάριστη συνήθεια που κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα

Η ευχάριστη συνήθεια που κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα

Μπορούν τα παιδιά έχοντας ως όχημα τη σωματική δραστηριότητα να βελτιώσουν τις γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου τους; Διαβάστε τα εντυπωσιακά ευρήματα αμερικανικής μελέτης που συσχετίζει την εκγύμναση με τις οργανωτικές ικανότητες του εγκεφάλου

210705213104_23211332131kidsgymnastiki
Από τη ρύθμιση της αρτηριακής μας πίεσης μέχρι τη διατήρηση του βάρους μας σε υγιή επίπεδα αλλά και την τόνωση της ψυχολογίας μας, τα οφέλη της γυμναστικής για την υγεία μας είναι πολλαπλά. Μάλλον λοιπόν δεν αποτελούν έκπληξη και τα νεότερα ερευνητικά στοιχεία σχετικά με ακόμα μια θετική έκβαση της άσκησης, ειδικότερα στα παιδιά: η σωματική δραστηριότητα φαίνεται πως όχι μόνο ευνοεί τη λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά και τον βοηθά στην οργάνωσή του.

Μάλιστα, η επικεφαλής της έρευνας και ελληνικής καταγωγής Δρ. Κατερίνα Σταμούλη, διευθύντρια του Εργαστήριο Υπολογιστικών Νευροεπιστημών του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης σημειώνει ότι δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία το είδος της άσκησης, αρκεί τα παιδιά να παραμείνουν ενεργά. Από τις απεικονίσεις του εγκεφάλου περίπου 6.000 παιδιών, ηλικίας 9 και 10 ετών, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με πιο αποτελεσματικά οργανωμένες, ισχυρές και ευέλικτες διασυνδέσεις του εγκεφάλου. Μάλιστα, όσο περισσότερο γυμνάζονται τα παιδιά, τόσο πιο «γυμνασμένος» είναι και ο εγκέφαλος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης