Το γευστικό και αρωματικό μείγμα που ρίχνει την πίεση και τη χοληστερόλη

Το γευστικό και αρωματικό μείγμα που ρίχνει την πίεση και τη χοληστερόλη

Δεν δίνουν απλώς νοστιμιά αλλά προφυλάσσουν και την καρδιά. Αυτό ισχυρίζονται δύο πρόσφατες έρευνες για τις επιδράσεις της προσθήκης καρυκευμάτων και μυρωδικών στα φαγητά, σύμφωνα με τις οποίες η προστατευτική δράση τους αποδεικνύεται ιδιαιτέρως σημαντική για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και τους ανήκοντες στην ομάδα υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου

210615161859_woman_cooking_salad_seasoning_mpaxarika_spices
Τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν αποδειχθεί εκ των απολύτως αναγκαίων για την υγιεινή διατροφή, χάρη στις μοναδικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Η σημασία της δράσης τους αναδεικνύεται από τις ίδιες τις συνέπειες της χρόνιας φλεγμονής στον οργανισμό που, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Kayla Kirschner από το Νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης, σχετίζεται με καρδιοπάθειες, διαβήτη, καρκίνο και άλλες σοβαρές νόσους.

Ωστόσο, τα οφέλη τους δεν σταματούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής αλλά, σύμφωνα με δύο πρόσφατες μελέτες που παρουσιάζονται στο ψηφιακό συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για τη Διατροφή 2021 από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και το Πανεπιστήμιο Clemson, η προσθήκη μυρωδικών και μπαχαρικών στη διατροφή προφυλάσσει την καρδιαγγειακή υγεία:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης