Φαγητό με το ρολόι: Πόσο μας αδυνατίζει η διαλειμματική νηστεία – Έρευνα απαντά

Φαγητό με το ρολόι: Πόσο μας αδυνατίζει η διαλειμματική νηστεία – Έρευνα απαντά

Είναι η διαλειμματική νηστεία τελικά το μυστικό για να χάσουμε βάρος; Αν και εξακολουθεί να αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή δίαιτας, τα αποτελέσματα νέας έρευνας μάλλον θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε...

201109190232_diet_clock
Νέα έρευνα έρχεται να κλονίσει την εμπιστοσύνη μας στην ιδιαίτερα δημοφιλη διαλλειμματική νηστεία. Ο όρος διαλειμματική νηστείαχρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά διατροφικών προτύπων κατά τα οποία καταναλώνονται ελάχιστες ή μηδενικές θερμίδες για χρονικές περιόδους που κυμαίνονται από 12 ώρες έως αρκετές ημέρες, κατ’ επανάληψη.

Η νέα έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science Translational Medicine από μια ομάδα φυσιολόγων του Κέντρου Διατροφής, Άσκησης και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου του Μπαθ και τα αποτελέσματα της αναδεικνύουν πως μια διαλειμματική νηστεία δεν έχει κάτι περισσόερο να προσφέρει στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με μια παραδοσιακή δίαιτα. Πιο συγκεκριμένα,οι συμμετέχοντες της μελέτης, σε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους, έχασαν λιγότερο βάρος ακολουθώντας τη διαλειμματική νηστεία σε σύγκριση με εκείνους που ακολούθησαν μια παραδοσιακή δίαιτα – ακόμα και όταν η πρόσληψη θερμίδων ήταν η ίδια συνολικά.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης