Οκτώ είδη φυσικοθεραπείας που αποκαθιστούν την υγεία μετά από τραυματισμό ή ασθένεια

Οκτώ είδη φυσικοθεραπείας που αποκαθιστούν την υγεία μετά από τραυματισμό ή ασθένεια

Η φυσικοθεραπεία συνεισφέρει στην αποκατάσταση της υγείας μεγάλου αριθμού διαφορετικών περιστατικών. Από την αθλητική φυσικοθεραπεία έως την αναπνευστική και την φυσικοθεραπεία για παιδιά και εγκύους, οι φυσικοθεραπευτές Σταύρος Τόιλος και Κωνσταντίνος Ψαρογιώργος, Διευθυντές Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΜΗΤΕΡΑ παρουσιάζουν τα οφέλη μιας από τις σημαντικότερες επιστήμες υγείας

210526144459_physiothr
Η Φυσικοθεραπεία είναι μια από τις σημαντικότερες επιστήμες υγείας και οι φυσικοθεραπευτές αποτελούν έναν βασικό κρίκο στην αλυσίδα της ομάδας αποκατάστασης της κίνησης και της λειτουργικότητας των συνανθρώπων μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους λόγω κάποιου τραυματισμού ή πάθησης. Ένας αξιοσημείωτος χώρος, στον οποίο κατέχει σημαντικό ρόλο η φυσικοθεραπεία είναι ο χώρος ενός Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο της λειτουργίας μιας κλινικής, η ανάγκη για ομαδική εργασία και στενή συνεργασία με όλα τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας (γιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, μαίες, γραμματείς κλπ.) είναι πρωτεύουσας σημασίας.

Όσον αφορά σε μια μεγάλη και οργανωμένη Κλινική όπως είναι το ΜΗΤΕΡΑ, η Φυσικοθεραπεία συνεισφέρει στην αποκατάσταση της υγείας μεγάλου αριθμού διαφορετικών περιστατικών. Οι φυσικοθεραπευτές συμμετέχουν θεραπευτικά σε διάφορους χώρους της Κλινικής (Φυσικοθεραπευτήριο Κλινικής, Κλίνες, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενηλίκων και παίδων) παρέχοντας τις υπηρεσίες τους τόσο στους εσωτερικούς ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης