Παχουλοί χωρίς πίεση και χοληστερόλη: Ναι υπάρχουν! Δείτε όμως, τι αλλάζει σε μια 5ετία

Παχουλοί χωρίς πίεση και χοληστερόλη: Ναι υπάρχουν! Δείτε όμως, τι αλλάζει σε μια 5ετία

Γίνεται το βάρος μας να είναι εκτός ορίων του φυσιολογικού αλλά οι μεταβολικοί δείκτες της υγείας να μην είναι διόλου ανησυχητικοί; Γίνεται απαντούν οι ερευνητές, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι μεταβολικά υγιείς παχύσαρκοι όπως χαρακτηρίζονται, όντως δεν κινδυνεύουν από χρόνιες νόσους. Για την απάντηση συνεχίστε το διάβασμα...

210609191228_obese121-1
Ορισμένοι παχύσαρκοι εφησυχάζονται στο γεγονός ότι, παρά το αυξημένο τους βάρος, διατηρούν ένα φυσιολογικό μεταβολικό προφίλ, θα πρέπει όμως να αναθεωρήσουν διαβάζοντας τα αποτελέσματα νέας έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Το πόρισμα των επιστημόνων είναι πως διατηρώντας ένα φυσιολογικό μεταβολικό προφίλ ως παχύσαρκοι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν υγιείς (αναφερόμενοι στην μεταβολικά υγιή παχυσαρκία) καθώς εξακολουθούν να έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων, εγκεφαλικών επεισόδιων και αναπνευστικών παθήσεων.

Η παχυσαρκία θεωρείται η πανδημία της εποχής μας με 300 εκατομμύρια ασθενείς ανά τον κόσμο, ένα ποσοστό που αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 1 δισεκατομμύριο μέχρι το 2030, αποτελώντας το 20% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού. Συνήθως η παχυσαρκία οδηγεί σε διάφορες μεταβολικές διαταραχές όπως την υπέρταση, την αντίσταση στην ινσουλίνη και άλλες μεταβολικές αλλαγές. Παρόλα αυτά, τα συμπτώματα αυτά δεν είναι καθολικά, καθώς υπάρχουν άνθρωποι παχύσαρκοι με φυσιολογική αρτηριακή πίεση, μικρή φλεγμονή και φυσιολογικές τιμές τις ινσουλίνης. Αυτοί οι ασθενείς ορίζονται από τους επιστήμονες ως Μεταβολικά Υγιείς Παχύσαρκοι (ΜΥΠ) και το ποσοστό τους στο συνολικό πληθυσμό να βρίσκεται στο 3% έως 22%.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης