Κορωνοϊός – Ασθενείς: Σε τί κατάσταση παίρνει εξιτήριο ο ένας στους δύο

Κορωνοϊός – Ασθενείς: Σε τί κατάσταση παίρνει εξιτήριο ο ένας στους δύο

Πολλοί αναρρώσαντες από τον κορωνοϊό μπορεί να γλίτωσαν από τη μοιραία κατάληξη, δε φαίνεται όμως να γλίτωσαν από τις σοβαρές σωματικές δυσλειτουργίες της νόσου που τους ακολουθούσαν αρκετές βδομάδες μετά το εξιτήριο τους από το νοσοκομείο

210607215544_longcovid22121
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γιατροί κυρίως εστιάζουν στις παθολογικές διαταραχές που βιώνουν οι ασθενείς μετά την νόσηση από κορωνοϊό, αγνοώντας και μια άλλη σημαντική παρενέργεια της νόσου: τις σωματικές δυσλειτουργίες. Αν θέλουμε μάλιστα να μιλήσουμε και με στοιχεία έρευνας, οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό πήραν εξιτήριο σε πολύ χειρότερη σωματική κατάσταση σε σύγκριση με αυτή που είχαν πριν την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Οι ερευνητές συνοψίζουν την κατάσταση τονίζοντας ένα ιδιάιτερα ζωτικό στοιχείο που παρατηρείται ούτως ή άλλως στους ασθενείς που αναρρώνουν από τον κορωνοϊο: πολλοί ασθενείς που επιβιώνουν από τη σοβαρή νόσηση, έρχονται αντιμέτωποι με μια αργή ανάρρωση. Ειδικότερα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της πανδημίας, σχεδόν οι μισοί ασθενείς πήραν εξιτήριο με κάποιο βαθμό λειτουργικής εξασθένισης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι χρειάστηκαν περαιτέρω θεραπείες για την αποκατάσταση σωματικών βλαβών, όπως της μυϊκής αδυναμίας και την φθίνουσα πορεία της φυσικής τους κατάστασης. Χρειάστηκαν επίσης βοήθεια κατά το περπάτημα ή και σε άλλες καθημερινές εργασίες αλλά και αναπνευστική υποστήριξη με οξυγόνο στο σπίτι ακόμα και λογοθεραπεία και ειδικές δίαιτες μετά από την παραμονή τους σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης