Ύψος: Η διατροφή που κόβει πόντους από το ανάστημα των παιδιών και αποδυναμώνει τα οστά

Ύψος: Η διατροφή που κόβει πόντους από το ανάστημα των παιδιών και αποδυναμώνει τα οστά

Έως και τρία εκατοστά πιο κοντά είναι τα παιδιά που ακολουθούν vegan διατροφή, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη – Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί για τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και καταγμάτων που επιφέρει αυτή η διατροφική προσέγγιση στα παιδιά σχολικής ηλικίας

210608150828_ypsos_paidi
Τα παιδιά που ακολουθούν τις μοντέρνες vegan διατροφές είναι πιο κοντά σε ύψος και με πιο αδύναμα οστά, υποστηρίζει νέα μελέτη. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ηλικίας πέντε έως 10 ετών που ακολουθούσαν φυτικές διατροφές ήταν κατά μέσο όρο τρία εκατοστά κοντύτερα από εκείνα που κατανάλωναν κρέας. Επιπλέον, τα οστά τους ήταν μικρότερα και λιγότερο δυνατά, γι’αυτό και διέτρεχαν κίνδυνο καταγμάτων και οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή.

Η μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας Great Ormond Street του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου επισημαίνει ότι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους των χορτοφαγικών διατροφών και ότι τα παιδιά που ακολουθούν τέτοιου είδους διατροφές θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και D για να μειώσουν τις πιθανώς μακροχρόνιες συνέπειες που έχει για την υγεία η φυτική διατροφή κατά την ανάπτυξη.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης