Χτίστε μύες και ρίξτε την κοιλιά περπατώντας 100 βήματα το λεπτό

Χτίστε μύες και ρίξτε την κοιλιά περπατώντας 100 βήματα το λεπτό

Μια βόλτα σε γρήγορους ρυθμός βαδίσματος έχει τις ίδιες θετικές επιπτώσεις στην υγεία και την λεπτή σιλουέτα με το τζόγκινγκ, ισχυρίζονται οι επιστήμονες

200625165232_walking2-1280x720
Έχετε αναρωτηθεί πόσο κερδισμένοι βγαίνουν όσοι περπατούν γρήγορα; Η απάντηση είναι παραπάνω από ενθαρρυντική σύμφωνα με τις έρευνες, με τα οφέλη να αφορούν μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού συγκριτικά με παλαιότερα, με πολλούς ανθρώπους να καταφεύγουν στο ζωηρό περπάτημα για τις μετακινήσεις του είτε από τον φόβο του κορωνοϊού σε συνωστισμένα μέσα μεταφοράς είτε ως μια ευκαιρία διαφυγής από τον εγκλεισμό του σπιτιού.

Το ζωηρό περπάτημα, σύμφωνα με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Thomas Yates, από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ: είναι ωφέλιμο όσο και το τρέξιμο, με την ταχύτητα να λειτουργεί ως δείκτης της καλής φυσικής κατάστασης
μπορεί να εξασφαλίσει έως και 20 περισσότερα χρόνια ζωής, βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή υγεία και την πρόσληψη οξυγόνου (ακόμα και αν συνοδεύεται από μια ελαφριά δυσκολία στην αναπνοή), στην καλύτερη αερόβια ικανότητα, την αντοχή δηλαδή της καρδιάς και των πνευμόνων. Ωστόσο απαιτείται να δίνουμε το 40% τουλάχιστον των δυνατοτήτων μας κατά την προπόνηση.
Πώς όμως γνωρίζουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας; Η απάντηση βρίσκετε στα μεταβολικά ισοδύναμα (MET), τον δείκτη για το πόσο πρέπει να καταπονηθεί το σώμα κατά μία δραστηριότητα σε σύγκριση με την κατάσταση ανάπαυσης. Όσο περισσότερα μεταβολικά ισοδύναμα απαιτεί μια δραστηριότητα, τόσο πιο ευεργετική είναι αυτή για την αερόβια ικανότητά μας.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης