Ασφαλιστική Αποζημίωση: Πότε κινδυνεύετε να τη χάσετε μέσα από τα χέρια σας

Ασφαλιστική Αποζημίωση: Πότε κινδυνεύετε να τη χάσετε μέσα από τα χέρια σας

Πότε κινδυνεύουν οι ασφαλισμένοι να χάσουν την καταβληθείσα από την ασφαλιστική εταιρία αποζημίωση παρότι τη δικαιούνται; Τι προβλέπει η νομοθεσία

190701182612_asfalisi
«Φτερά» έχουν κάνει πολλές ασφαλιστικές αποζημιώσεις, οι δικαιούχοι των οποίων «πιάστηκαν» να χρωστούν στην εφορία και, άρα, έπρεπε να καλύψουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με το ποσό που έλαβαν για μία ασθένεια ή ένα ατύχημα.

Πιο αναλυτικά, δεδομένου ότι προς ώρας δεν έχει ψηφιστεί κάποια νομοθετική ρύθμιση που να χαρακτηρίζει ως ακατάσχετες τις επίμαχες αποζημιώσεις, οι φορολογικές αρχές έχουν το δικαίωμα να εκλάβουν ως «απαιτήσεις εις χείρας τρίτων» τα ποσά που εισπράττουν οι ασφαλισμένοι και να προχωρήσουν σε κατάσχεση. Ερωτηθείς σχετικά από τον βουλευτή ΝΔ του Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Βασίλη – Πέτρο Σπανάκη, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταικούρας, εμφανίστηκε μάλλον θετικός στο ενδεχόμενο ίσης μεταχείρισης των ασφαλιστικών αποζημιώσεων με αυτές που δίνονται από το κράτος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως εξετάζονται όλες οι προτάσεις για αλλαγές και βελτιώσεις στη φορολογική πολιτική. «Οι τελικές αποφάσεις για όποιες μεταβολές στη φορολογική πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ομαλή δημοσιονομική πορεία της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης