Η σοβαρή νόσος που απειλεί όσους ξυπνούν συχνά μέσα στη νύχτα

Η σοβαρή νόσος που απειλεί όσους ξυπνούν συχνά μέσα στη νύχτα

Οι συχνές αφυπνίσεις στη διάρκεια της νύχτας δεν έχουν ως αποτέλεσμα μόνο την κούραση της επόμενης μέρας, αλλά μπορεί να έχουν και πολύ πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Δείτε ποιες

aypnia123
Αν οι συχνές αφυπνίσεις στη διάρκεια της νύχτας είναι ένα καθημερινό φαινομένο για εσάς, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα ή από κάποιο άλλο αίτιο, με τις πιθανότητες να αυξάνονται ακόμα περισσότερο για τις γυναίκες σύμφωνα με στοιχεία νέας μελέτης. Ο διακοπτόμενος ύπνος μπορεί να οφείλεται σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες όπως ο θόρυβος, η αλλαγή θερμοκρασίας, αλλά και από σωματικούς παράγοντες όπως ο πόνος ή η υπνική άπνοια. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal.

Για τις ανάγκες της νέας μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από μετρητές ύπνου που φορούσαν οι σχεδόν 8.000 συμμετέχοντες από τρείς έρευνες διάρκειας κατά μέσο όρο 11 χρόνων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν συχνές αφυπνίσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είχαν σχεδον διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα ή άλλη αιτία σε σύγκριση με τις γυναίκες που είχαν πιο σταθερό ύπνο. Όσοι άντρες από την άλλη είχαν συχνά διακοπτόμενο ύπνο, είχαν 25% μεγαλύτερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα σε σύγκριση με όσους είχαν μια σταθερή ρουτίνα ύπνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης