Κορωνοϊός – Αντισώματα: Ο πανούργος τρόπος που τα εξουδετερώνει και προκαλεί σοβαρή νόσο

Κορωνοϊός – Αντισώματα: Ο πανούργος τρόπος που τα εξουδετερώνει και προκαλεί σοβαρή νόσο

Πανούργος αποδεικνύεται ο κορωνόϊός SARS- CoV-2 καθώς καταφέρνει να κρυφτεί από αντισώματα που προσπαθούν να τον εξουδετερώσουν μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους. Δείτε με ποιο τρόπο το επιτυγχάνει

200702155951_koronavirus
Ερευνητές βρήκαν ένα φυσικό μόριο που δυστυχώς εμποδίζει τη σύνδεση μιας υπο-ομάδας αντισωμάτων με τον SARS-CoV-2 και η ανακάλυψη αυτή ενδεχομένως να εξηγεί τον λόγο που κάποιοι πάσχοντες από COVID-19 νοσούν σοβαρά, ενώ έχουν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων έναντι του ιού.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Science Advances, επιστημονικές ομάδες από το Ινστιτούτο Francis Crick σε συνεργασία με ερευνητές των Imperial College, Kings College και University College του Λονδίνου βρήκαν ότι η χολοπρασίνη και η χολερυθρίνη, μόρια που υπάρχουν φυσικά στο σώμα, «απενεργοποιούν» τον δεσμό των αντισωμάτων με την ακίδα του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές του Crick διαπίστωσαν ότι η πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού δεσμεύεται στενά με τη χολοπρασίνη, ένα μόριο που δίνει σε αυτές τις πρωτεΐνες έναν ασυνήθιστο πράσινο χρωματισμό.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης