Φλεγμονή: Οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο – Ποιες τον αυξάνουν

Φλεγμονή: Οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο – Ποιες τον αυξάνουν

Μια νέα εξήγηση πίσω από τη θετική επίδραση μια διατροφής μεσογειακού τύπου στη ρύθμιση της φλεγμονής ανέδειξε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου

210420161232_woman_food_nutrition
Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής, επισημαίνουν οι επιστήμονες και προσθέτουν ότι το fast food και το κρέας οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Για τα νέα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Gut, οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες από υποκείμενες αναφορές καθώς και δείγματα κοπράνων περισσότερων από 1.400 ενήλικων Ολλανδών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν υγιείς αλλά και ασθενείς με πεπτικές διαταραχές όπως ελκώδη κολίτιδα και νόσο Crohn.

Στόχος της μελέτης ήταν η ανάδειξη της σχέσης της διατροφής με το εντερικό μικροβίωμα και, συγκεκριμένα, βακτήρια με αντιφλεγμονώδη δράση. Πλήθος ερευνών έχουν καταδείξει την αδιαμφισβήτητη συμβολή του εντερικού μικροβιώματος στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, από τον μεταβολισμό και τη σύνθεση απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων έως το ανοσοποιητικό σύστημα και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης