Κατάθλιψη: Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα και ποια κινδυνεύουν λιγότερο

Κατάθλιψη: Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα και ποια κινδυνεύουν λιγότερο

Μέσα στα πολλά οφέλη της σωματικής άσκησης για τα παιδιά πρόστιθεται άλλο ένα πολύ σημαντικό για την ψυχική τους υγεία καθώς η άσκηση δρα αποτρεπτικά στην εμφάνιση κατάθλιψης σύμφωνα με στοιχεία ερευνών

210408202156_kidsplay
Παιχνίδι, γέλιο και ανεμελιά χαρακτηρίζουν την ιδανική παιδική ηλικία, παρόλα αυτά, ορισμένα παιδιά μπορεί να βιώνουν μια πιο δύσκολη καθημερινότητα αντιμετωπίζοντας από μικρή ηλικία ψυχολογικά προβλήματα. Αν και δεν είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από κατάθλιψη, τα καλά νέα είναι πως η συστηματική σωματική άσκηση μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμφάνισή της.

Η κατάθλιψη μπορεί να εμφανιστεί από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης της ψυχολόγου Else Marie Lysfjord, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Nord University της Νορβηγίας τα κορίτσια φαίνεται πως είναι πιο ευάλωτα: «Δύο φορές περισσότερα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια αναφέρουν καταθλιπτικά συμπτώματα ήδη από την ηλικία των 11 ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά. Τα κορίτσια όχι μόνο εμφανίζουν πιο συχνά συμπτώματα κατάθλιψης, αλλά τα συμπτώματα τους διαρκούν εώς και τρεις φορές περισσότερο σε σύγκριση με τα αγόρια. Η έρευνα της αποτελεί μέρος της διδακτορικής της διατριβής και συμπεριλαμβάνει τα αποτελέσματα τριών μελετών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης