Η ανοιξιάτικη αλλεργία που ταλαιπωρεί τα μάτια: Πώς θα ανακουφιστείτε

Η ανοιξιάτικη αλλεργία που ταλαιπωρεί τα μάτια: Πώς θα ανακουφιστείτε

Οι αλλεργικές επιπεφυκίτιδες μπορούν να πάρουν πολλές μορφές και να αποβούν από ενοχλητικές ως επικίνδυνες για την υγεία των ματιών. Ενημερωθείτε για τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης

190319143023_eyes
Η Άνοιξη είναι για τους περισσότερους η καλύτερη εποχή του χρόνου. Η εξωτερική θερμοκρασία είναι ευχάριστη, υπάρχουν αρκετές αργίες που δίνουν ευκαιρίες για εξορμήσεις και η φύση μοιάζει στολισμένη αφού δέντρα και φυτά βρίσκονται σε ανθοφορία. Για μερικούς, όμως, είναι ακριβώς το τελευταίο χαρακτηριστικό που τους κάνει να υποφέρουν από αυτό που ονομάζουμε αλλεργική επιπεφυκίτιδα.

Ο όρος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα αλλεργικών καταστάσεων με κοινό χαρακτηριστικό τη φλεγμονή του επιπεφυκότα. Οι πιο κοινές από αυτές είναι ήπιες και δεν προσβάλλουν τον κερατοειδή. Οι πιο σπάνιες το κάνουν, όντας δυνητικά απειλητικές για την όραση. Γενικά πρόκειται για ένα αρκετά διαδεδομένο νόσημα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής του πάσχοντος. Συχνά υποδιαγιγνώσκεται από τους ιατρούς και υποτιμάται από τους ασθενείς.

Θα μιλήσουμε αρχικά για τις πιο ήπιες μορφές οι οποίες, ανάλογα με τη συχνότητα εμφάνισης μπορούν να χαρακτηριστούν ως οξείες, εποχικές ή ολοετείς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης