Κορωνοϊός – Εμβόλια: Σε ποιους δεν παρέχουν επαρκή προστασία

Κορωνοϊός – Εμβόλια: Σε ποιους δεν παρέχουν επαρκή προστασία

Μια συγκεκριμένη κατηγορία ευάλωτων ασθενών φαίνεται πως υπολείπεται όσον αφορά την ανάπτυξη αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό τους και με την δεύτερη δόση σύμφωνα με στοιχεία νέας μελέτης

210412204903_covidvaccine__1_
Μπορεί τα εμβόλια να θεωρούνται η σωστική λέμβος που θα μας οδηγήσει στο τέλος αυτής της πανδημίας, φαίνεται όμως πως η δράση τους δεν επαρκεί για μια συγκεκριμένη ομάδα ευάλωτων ασθενών. Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους μυελού των οστών ή των λεμφαδένων κινδυνεύουν να μην αναπτύξουν επαρκή αντισώματα μετά το εμβόλιο του κορωνοϊού, όπως αναδεικνύουν τα στοιχεία νέας μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ που δημοσιεύτηκαν στο medRxiv.

Μάλιστα, ο κίνδυνος κρίνεται μεγαλύτερος για όσους πάσχουν από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία. Γι’ αυτό το λόγο, οι ειδικοί συστήνουν να συνεχίσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση μάσκας γι’ αυτούς τους ασθενείς και τους οικείους τους ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί. Οι ασθενείς με καρκίνους τέτοιου τύπου έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό πάνω από 30% οπότε θα πρέπει να βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα για τον εμβολιασμό τους σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτοί οι ασθενείς αποκλείστηκαν από τις δοκιμές εμβολίων κατά της Covid-19, οπότε δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης