Κορωνοϊός: Ο ένας στους δέκα ταλαιπωρείται ακόμη οκτώ μήνες μετά – Τα επίμονα συμπτώματα

Κορωνοϊός: Ο ένας στους δέκα ταλαιπωρείται ακόμη οκτώ μήνες μετά – Τα επίμονα συμπτώματα

Ένας στους δέκα ασθενείς που νόσησαν με ήπια συμπτώματα Covid-19 εξακολούθησαν να ταλαιπωρούνται από επίμονα συμπτώματα της νόσου ακόμα και οκτώ μήνες μετά την αρχική μόλυνση σύμφωνα με στοιχεία σουηδικής μελέτης. Ποια είναι τα συμπτώματα που επιμένουν

210408202448_longcovid-1
Η «μακρά Covid-19» όχι μόνο ήρθε για να μείνει και φαίνεται πως αφορά και τους ασθενείς που νόσησαν με ήπια συμπτώματα από κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα στοιχεία σουηδικής έρευνας, όσοι είχαν ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19 όσο νοσούσαν, εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν ήπια εώς σοβαρά συμπτώματα ακόμα και οκτώ μήνες μετά, κάτι που δυσκόλεψε την καθημερινότητά τους στο χώρο εργασίας και στην κοινωνική τους ζωή. Η μελέτη με το όνομα COMMUNITY δημοσιεύτηκε στο JAMA. Πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του νοσοκομείου Danderyd και του Ινστιτούτου Karolinska στη Σουηδία από την άνοιξη του 2020 και είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Ο στόχος της μελέτης αρχικά ήταν να διερευνηθεί το ποσοστό της ανοσίας μετά τη νόσηση από κορωνοϊό. Στην πρώτη φάση της έρευνας την άνοιξη του 2020, οι ερευνητές εξέτασαν τα δείγματα αίματος από 2,149 εργαζόμενους στο νοσοκομείο Danderyd, από τους οποίους το 19% είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά του ιού SARS-CoV-2. Οι ερευνητές έπαιρναν δείγματα αίματος κάθε τέσσερις μήνες από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι κλήθηκαν ακόμα να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τα επίμονα συμπτώματα που εξακολουθούσαν να έχουν και πώς αυτά επηρέασαν την ποιότητα της ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης