Κορωνοϊός – Αντισώματα: Ποιοι παράγουν περισσότερα και ποιοι τα χάνουν γρηγορότερα

Κορωνοϊός – Αντισώματα: Ποιοι παράγουν περισσότερα και ποιοι τα χάνουν γρηγορότερα

Στο ενδιαφέρον συμπέρασμα ότι οι άνδρες παράγουν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων από τις γυναίκες μετά την ασυμπτωματική τους λοίμωξη από την COVID-19 και τα διατηρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καταλήγουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη

201023092505_200907112134_200501122149_maskes_main_2
Λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων σχετικά με τον ρόλο των ασυμπτωματικών ανθρώπων στη μετάδοση της λοίμωξης COVID-19, αλλά και την ποσότητα των αντισωμάτων που παράγει ο οργανισμός μετά τη λοίμωξη από κορωνοϊό, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan αποφάσισαν να εξετάσουν διάφορα άτομα από το προσωπικό του ιδρύματος για την παρουσία αντισωμάτων της COVID-19. Τα άτομα αυτά ήταν ασυμπτωματικά κατά τον Ιούλιο του 2020.

Οπως εξηγεί η Δρ. Jessica Williams, αναπληρώτρια ερευνήτρια Καρδιαγγειακού Μεταβολισμού και Φλεγμονής στο Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan σε άρθρο της στο The Conversation ο στόχος τους ήταν να αποκαλύψουν πόσο συχνές ήταν οι ασυμπτωματικές λοιμώξεις κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, ώστε να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη διάρκεια των αντισωμάτων της COVID-19 και αν υπάρχουν διαφορές στην ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του κάθε ανθρώπου στον ιό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης