Κορωνοϊός και Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρών: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κορωνοϊός και Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρών: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα το ενδεχόμενο γιατροί – κυρίως του ιδιωτικού τομέα που επιτάχθηκαν, αλλά και όσοι εργάζονται στο δημόσιο – να βρεθούν υπόλογοι για πράξεις ή παραλείψεις τους, στο πλαίσιο περίθαλψης ασθενών με κορωνοϊό. Ας δούμε τι ρόλο παίζει η ασφάλιση αστικής ευθύνης στο εν λόγω ζήτημα

asfalistika_programmata-1280x720
Πολύς… ντόρος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για το ενδεχόμενο γιατροί – κυρίως του ιδιωτικού τομέα που επιτάχθηκαν, αλλά και όσοι εργάζονται στο δημόσιο – να βρεθούν υπόλογοι για πράξεις ή παραλείψεις τους, στο πλαίσιο περίθαλψης ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι φόβοι των ιδιωτών ιατρών που εντέλει επιτάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να συνδράμουν στην μάχη ενάντια στον ιό, για τυχόν αξιώσεις τρίτων θεωρούνται δικαιολογημένοι. Κι αυτό γιατί, οι γιατροί του δημόσιου τομέα, μολονότι απαλλάσσονται από τέτοιους είδους ευθύνες, εντούτοις ως δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπόλογοι έναντι του νοσοκομείου σε περίπτωση που αυτό στραφεί εναντίον τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ξεκαθάρισε πως «για πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί ευθύνεται για αποζημίωση μόνον το δημόσιο νοσοκομείο, τυχόν δε, αγωγή κατά το μέρος που στρέφεται κατά του ιατρού θα είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης