Πρωτοβάθμια περίθαλψη: Τι προσφέρουν οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου υγείας

Πρωτοβάθμια περίθαλψη: Τι προσφέρουν οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου υγείας

Ενημερωθείτε για τις καλύψεις και τα προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρίων στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των διαγνωστικών εξετάσεων

190612214002_asfalisi_mag-1280x720
Ρόλο… κυματοθραύστη, προκειμένου να φτάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα περιστατικά ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, επιτελεί τον τελευταίο χρόνο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), κ. Ηλία Μόσιαλο, η Ελλάδα εξακολουθεί να διαθέτει χαμηλό ποσοστό του ΑΕΠ της για την υγεία – μόλις 8,4%, ήτοι πολύ κάτω εν συγκρίσει με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ – με τους Έλληνες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας. «Οι ιδιωτικές δαπάνες είναι το 35% – 40% του συνόλου», σχολίασε χαρακτηριστικά σε ψηφιακή συζήτηση με τίτλο «Covid-19: Η επόμενη ημέρα στην υγεία» που έγινε με πρωτοβουλία των Generali και Affidea, για να προσθέσει: «Η ιδιωτική ασφάλιση υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες. Αντίθετα, οι ασφαλιστικές εταιρίες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καλύτερες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα υγείας, πιο ποιοτικές, μέσω ανταγωνισμού».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης