Κορωνοϊός – Αντισώματα: Ποιοι ανέπτυξαν επτά φορές περισσότερα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός – Αντισώματα: Ποιοι ανέπτυξαν επτά φορές περισσότερα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Τα αποτελέσματα μελέτης σε υγειονομικό προσωπικό έδειξαν ότι όσοι νόσησαν με Covid-19 και στη συνέχεια έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είχαν εώς και επτά φορές μεγαλύτερη ανοσοαπόκριση

210310161440_emvoliasmos
Οι μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων συνεχίζονται και τα ευρήματα μιας νέας έρευνας είναι μάλλον ενθαρρυντικά για όσους νόσησαν από κορωνοϊό: ο εμβολιασμός (με μια δόση) όσων είχαν ήδη νοσήσει με κορωνοϊό μπορεί να οδηγεί σε ανοσοαπόκριση εώς και 7 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με όσους δε νόσησαν από κορωνοϊό και εμβολιάστηκαν. Μάλιστα, τα επίπεδα των αντισωμάτων σε αυτούς τους ασθενείς ήταν εώς και τρεις φορές μεγαλύτερα σε όσους είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer σε σύγκριση με όσους δεν είχαν νόσήσει από τον κορωνοϊό αλλά τους είχαν χορηγηθεί και οι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη για όσους δεν είχαν νοσήσει από κορωνοϊο και είχαν λάβει μόνο την πρώτη δόση. Ωστόσο, οι ειδικοί ισχυρίστηκαν ότι ακόμα και η πρώτη δόση ήταν αρκετή για να προκάλεσει μια ισχυρή ανοσοαπόκριση στο 99% των ανθρώπων. Τα επίπεδα μάλιστα της προστασίας είναι ακόμη ισχυρότερα μετά τη δεύτερη δόση, υπογραμμίζοντας με αυτόν το τρόπο τη σημασία της. Μάλιστα, οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι ότι τα εμβόλια που έχουμε τώρα στην κατοχή μας είναι αποτελεσματικά ενάντια στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη αλλά και σε άλλες μεταλλάξεις.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης