Υπέρταση: Τα αγαπημένα ζυμωμένα τρόφιμα που ρυθμίζουν την πίεση

Υπέρταση: Τα αγαπημένα ζυμωμένα τρόφιμα που ρυθμίζουν την πίεση

Κεφίρ, ξινόγαλο και αριάνι, άλλοι τα λατρεύουν άλλοι λατρεύουν να τα... μισούν, ένα όμως είναι σίγουρο έπειτα από τα νέα επιστημονικά δεδομένα: τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από ζύμωση μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση μέσω της εξισορρόπησης του εντερικού μικροβιώματος

190827191428_woman_yogurt_kefir-1280x720
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διατροφής προτείνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση με στόχο να ενδυναμώσουμε την άμυνα του οργανισμού μας και να ρυθμίσουμε την υγεία του εντέρου μας. Τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας προσθέτουν άλλη μια ιδιότητα αυτών των τροφίμων για την υγεία μας: τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από ζύμωση μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς με υπέρταση. Τη διαπίστωση αυτή ισχυρίζεται μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dairy Science.

Η ομάδα των ερευνητών από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Τροφίμων στη Sonora του Μεξικού και το Εθνικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Μεξικού στο Veracruz χρησιμοποίσηαν ως αναφορά πλήθος μελετών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης ως «θεραπεία» κατά της υπέρτασης και σε σχέση με τη ρύθμιση του εντερικού μικροβιώματος. Εξέτασαν επίσης τους πιθανούς μηχανισμούς που ρυθμίζουν το εντερικό μικροβίωμα μέσω της κατανάλωσης αυτών των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης